プレーヤー
ゲストシェフ MOTOHIRO ISHIKAWA 石川 資弘
COURIS ROUGE [クーリ・ルージュ]
フランスバスク地方料理レストラン「クーリ・ルージュ」が目指すのは、
自然体で温かい料理を作り続けること。
身近にある未開拓の自然の恵みと、良き生産者達と協力しながら、
知恵と助言を頂いて、田舎発信の新しい流れを作っていきます。
ワイン作り、自家製ハムやサラミ。チーズをつくるなど
地元力を活かしつつ田舎でしかできないレストランを目指しています。
Owner and chef of COURIS ROUGE
He creates natural and heart-warming France Basque food branding with local food.
Working together with local farmers and he creates a new trend restaurant making own wine, ham, salami and cheese in the outskirt of town.
シェフ 石川 資弘
197○年生まれ。都内レストランで修行後、渡仏。
各地方の星付きレストランにて地方料理を学び、帰国。
2003年西荻窪にて独立。2011年地元宇都宮市にて再オープン。
【Career】
-Born in 1970’s in Tochigi.
-Trained at several high-class restaurants in France
-First started his own restaurant in Tokyo in 2003,
-Moved back to Utsunomiya in 2011 and set up new restaurant “COURIS ROUGE”